Fejléc kihagyása

ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE - TOP-3.2.1-16-BO1-2020-00147

Kedvezményezett: Hejőpapi Község Önkormányzatasz2020 logó
Projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Hejőpapi és Vatta településeken
Támogatás összege: 18,49 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2023.11.30.
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2020-00147

PROJEKT BEMUTATÁSA

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez, az intézkedés átfogó célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése.
A megvalósult beruházás során a projektben részt vevő Önkormányzatok tulajdonában álló, összesen 2 db önálló energetikai rendszerrel rendelkező épület energetikai korszerűsítése valósult meg konzorciumi együttműködés keretén belül. Energetikai korszerűsítésre került:

• Hejőpapi, Polgármesteri Hivatal (3594 Hejőpapi, Kossuth u. 57.)
• Vatta, Polgármesteri Hivatal (3431 Vatta, Szemere Bertalan u. 20.)

A pályázat keretén Hejőpapi Polgármesteri Hivatal külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos homlokzati és födém hőszigetelés), fűtési, használati melegvíz rendszerek korszerűsítése és akadálymentesítés valósult meg, az épüteten napelemes rendszer telepítése történt a megújuló energiafelhasználás elősegítésére. Vatta Polgármesteri Hivatal épületén napelemes rendszer telepítésével lett biztosítva a megújuló energia használata, a környezetterhelés csökkentése.
A befejezett fejlesztéssel a projektben részt vevő Önkormányzatok hozzájárulnak az épületek gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Mivel az épületek a nagyközönség számára látogathatóak lesznek, ez nagy mértékben elősegíti a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, mely szintén a program egyik feladata.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

fotó fűtés

fotó homlokzat